Σύλλογος

 

krhtikosA235235
 

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και συντοπίτη στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Όραμα μας είναι πρώτα η νέα γενιά να αγκαλιάσει με συμμετοχή και προτάσεις το αύριο κάθε Κρητικού Συλλόγου,σφραγίζοντας την «εγγύηση» ότι εμείς οι Κρήτες ιστορικά γνωρίζουμε και μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που σήμερα η Κοινωνία μας βιώνει.

 

  •  
    3.jpg

A+ A A-

75η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης

 

          

       

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην πλατεία Βελουχιώτη διοργανώθηκε η 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Δεν ήταν μια απλή εκδήλωση τιμής και μνήμης αλλά ήταν η αρχή για μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η Κρήτη των Θρύλων» με φετινό θέμα τους Δροσουλίτες. Αυτή η πρωτοβουλία  αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο αφού η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

         

     

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο της σημαίας και την επιμνημόσυνο δέηση για τους πεσόντες της μάχης της Κρήτης. Έπειτα ακολούθησαν ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κρητών Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη, της δημάρχου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου ενώ η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την γενική γραμματέα του συλλόγου κρητών Αγίου Δημητριού, Γεωργία Μακρυνάκη.

     

Έγινε ιστορική αναφορά για τον θρύλο των «Δροσουλιτών», με ταυτόχρονη παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από την χορωδία και τα συγκροτήματα του συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου.

        

Καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν η πολιτιστική ένωση «Κρήσσες», οι οποίες χόρεψαν αναδεικνύοντας σπάνιες γυναικείες φορεσιές της Κρήτης.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού από τη Μάχη της Κρήτης με την επιμέλεια του προέδρου Στέλιου Μαμαλάκη.

 

         

Σημαντικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η βράβευση ενός δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας, Αστρινού Ζαχαριουδάκη για τα τόσα χρόνια προσφοράς και συνεργασίας με το σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου. Η απονομή της τιμητική πλακέτας έγινε από τον τέως πρόεδρο του συλλόγου, Ευάγγελο Σαββάκη μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες ανατρέξτε στην ενότητα "Φωτογραφίες 2016" και για video στην ενότητα "Βιντεο 2016"

 

 

 

                            

® www.kritesad.gr | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων wwww.wehitch.gr